Project Description

A leghatékonyabb alulról felfelé és felülről lefelé építkező, bizalmon alapuló visszacsatolás, amely tükörképet állít a menedzsment felé a rendszer rejtett hibáinak felszínre hozására és megalapozza a kultúrát fejlesztő intézkedési terv egészét.

A kultúrát egyszerűen meg lehet határozni, mint attitűdök, értékek és a meggyőződés együttese, amelyek meghatározzák azt a többnyire közös érzést, hogy „miként mennek itt a dolgok…”. A pozitív vállalati HSE kultúra nagymértékben függ a menedzsment hitelessége, viselkedése és a felé irányuló bizalom mélységétől. A bizalom rendkívül törékeny, ha a munkavállalók egyszer már elveszítették a menedzsmentbe vetett hitet és bizalmat, azt rendkívül nehéz visszaállítani.

A pozitív vállalati HSE kultúra elérése és fenntartása nem egyszeri cselekmény, hanem többnyire egy hosszan tartó utazáshoz lehet hasonlítani. A szervezeteknek sosem szabad hagyni, hogy ez az utazás egy pillanatra is, de megszakadjon, vagy visszafelé haladjon, hiszen így feleslegesen nagy erőforrások kellenek majd ismét a fejlődési pályára állításhoz.

A pozitív vállalati kultúra magas megbízhatóságú szervezetet eredményez, melynek jellemzője „a krónikus nyugtalanság” érzete. A szervezeteknek minden esetben biztosítani kell a menedzsment elkötelezettségét a folyamatos fejlődés felé. Egy példaként a sok közül: a HSE esetében nagyon könnyű elveszíteni a munkavállalók bizalmát, de különösen a munkavállalók olyan csoportjainak bizalmát, akik rendszerint a „tűzvonalban” dolgoznak és a jogszabályok, vállalati előírások nem kellően testreszabott alkalmazása rendszerint ellentmondásos körülményekbe helyezik őket.

Az Alemona HSE Kultúra Fejlesztési Program széleskörű tapasztalatokra és ismeretekre alapozott saját felmérési, fejlesztési és képzési programokat kínál. Személyre szabott megoldást ajánlunk a különféle vállalatok elkötelezett fejlesztési igényeinek kielégítésére.

Az Alemona HSE Kultúra Fejlesztési Program interaktív fókuszcsoportok, értékelési eszközök felhasználásával, stratégiai tervezési gyakorlatok és nagyszabású elkötelezettséget támogató eszközök bemutatásával ösztönözze a menedzsmentet, a munkavállalókat és a szervezettel kapcsolatban álló összes vállalatot a szemléletmód váltásra vagy finomítására, melynek segítségével egy folyamatosan erősödő HSE kultúrát épít.

AJÁNLATKÉRÉS

Amennyiben szolgáltatásaink felkeltették érdeklődését, kérjen személyre szabott ajánlatot! Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezettséget nem vállal, adatait bizalmasan kezeljük harmadik félnek nem adjuk ki.

Nyilatkozom, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem, és elfogadom, valamint hozzájárulok, hogy a fenti adatokat az ajánlat elkészítése, és kapcsolattartás céljából, hozzájárulásom jogalapján a Vállalkozó kezelje.

Az adatkezelési tájékoztató itt megtekinthető

Elolvastam és tudomásul vettem az általános szerződési feltételeket.

Az ASZF itt megtekinthető