ISO45001 az elengedhetetlen

A munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer a fenntartható, gazdaságos üzletmenet része és nem akadálya.

Tudta Ön, hogy az ISO 45001 nemcsak egy fontos eleme, de bizonyos esetekben  kritérium a nagyvállalati rendszerekben(Multinacionális vállalatok) a beszállítok megítélésénél, és alap feltétele a szerződéskötésnél?

Ne maradjon le semmiről, most egy pár, minőségi védőcipő árából , havi szinten  minőségi munkavédelmet építünk ki az Ön/Önök cégének.

Kérje ajánlatunkat ISO 45001 kiépítésére, és ezzel kompatibilis minőségi munkavédelmi szolgáltatásra:

Pályázati felhívásunk innen tölthető le

Mi is az ISO 45001?

Az ISO 45001 várható előnyei a következők:

Az új ISO szabvány, az ISO 45001 azokra a szervezetekre vonatkozik, amelynek célja egy nemzetközileg elismert munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer (MEBIR) létrehozása és bevezetése annak érdekében, hogy a legkisebbre csökkentsék a munkatársakat és más érdekelt feleket érő kockázatokat, továbbá, hogy fenntartsák és folyamatosan fejlesszék egészségvédelmi és biztonsági teljesítményüket.

Kiknek ajánljuk?

Bármely veszélyességi osztályú, és létszámú vállalkozás részére. Tekintet nélkül a vállalkozás tevékenységére, méretére, szervezeti felépítésére és fejlettségi szintjére.
A szabvány előírja az irányítási rendszer követelményeit és egy olyan keretrendszert ad meg, amelynek megvalósításával csökkenthető az alkalmazottakat érő sérülések és egészségromlás kockázata. Bevezetésével a szervezetek képesek lesznek
MEB-kockázataik felmérésére és kezelésére, valamint MEB-teljesítményük növelésére.
Az ISO 45001 megvalósítja az új magas szintű struktúrát , amely közös keretrendszert biztosít más irányítási rendszerekkel, például az ISO 9001 (minőségirányítási rendszereire) és ISO 14001 (Környezetközpontú Irányítási Rendszerek ) szabványokkal.

Miért érdemes bevezetni?

• csökken a munkával kapcsolatos sérülések, egészségkárosodások, halálesetek száma
• javítja szervezete teljesítményét
• kiküszöbölhetők vagy minimalizálhatók a MEB-kockázatok, javítható a teljesítmény, és az eredményesség.
• bizonyítható a vállalati felelősségvállalás és a beszállítói lánc követelményeinek való megfelelés
• csökkentheti a munkavállalók biztosítási díjtételét
• hozzájárul a jó hírnév megteremtéséhez
• a konzultáció és a részvétel motiválja és elkötelezettekké teszi a vezetőket, és a munkatársakat.
• a multinacionális vállalatok megkövetelik meglévő, vagy leendő szerződő partnereiktől a minnőségi munkavédelmet, így , aki rendelkezik ezzel a rendszerrel-, és minősítéssel, az előnyt élvez a beszállítói , kiválasztási folyamatban.

Mikor érdemes bevezetni?

Minél hamarabb!

Legfontosabb a munkahelyi biztonság, és egészségvédelem keretrendszerbe foglalása. Mindemelett a multinacionális vállaltok 2021.szeptembet 11-én át kell, hogy álljanak az ISO 45001 rendszerre, amely által ezt megkövetelik majd szolgáltató beszállítójuktól is. Így, aki rendelkezik ezen szabvány által támasztott, minőségi munkavédelemmel az/azok előnyt fognak élvezni a beszállítói kiválasztásoknál.

Mennyi időt vesz igénybe a bevezetése? Mennyibe kerül a bevezetése?

• Az Alemona Hungary Kft kidolgozott olyan csomagokat, amely a veszélyességi osztályok , és létszám függvényében , rövid határidővel, megfizethető, akár havi díjakra is bontható minőségi munkavédelmi szolgáltatást eredményez, felépítve az ISO45001 rendszert, melyet a végén egy tanúsítvány igazol.

Tudta-e az ISO45001 -ről…

…hogy a nagyvállalati szektorban a legtöbb beszállítói szerződésnél feltételként határozzák meg a szabvány alapján biztosított munkahelyi egészségvédelmet és biztonságot. A munkahelyi egészségvédelem és biztonság nemzetközi szabványa jelenleg az ISO 45001.

…hogy közbeszerzéseknél, tendereknél versenyelőnyt jelent, ha már alkalmazzák az ISO 45001 munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszert.

…hogy az ISO 45001 munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer alapkövetelménye a felsővezetői részvétel. Ez nem csupán rábólintást, hanem aktív szerepvállalást jelent felelősségvállalással, a szükséges források biztosításával, aktív kommunikációval, a munkahelyi egészség és biztonság stratégiai szintre emelésével és szervezeti kultúrába illesztésével.

…hogy az ISO 45001 munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer bevezetése jelentősen csökkenti a balesetek és foglalkozási megbetegedések számát. Ezzel együtt, a munkáltatót terhelő költségeket is, például a táppénz, a munkaerő pótlás, az esetleges kártérítés terheit, továbbá a termeléskiesésből adódó veszteséget.

…hogy az ISO 45001 munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer bevezetésével a munkavállalók és vezetők szabálykövetőbbé válnak, így a vállalkozás jelentős csökkenést ér el a balesetek, bírságok és jogi költségek terén.

…hogy az ISO 45001 munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer bevezetésével a munkavállalók biztonság- és egészségtudatossága nő. Viselkedésükben, döntéseikben és cselekedeteikben markánsabban jelenik meg a saját és munkatársaik biztonságának, egészségének védelme.

…hogy az ISO 45001 munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer részeként működő ellenőrzési és javítási folyamatoknak köszönhetően biztonságosabbá, kiszámíthatóbbá és hatékonyabbá válik a termelés, ami növeli a vállalkozás jövedelmezőségét, versenyképességét.

…hogy az ISO 45001 munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer része a rendszeres oktatás, képzés lehetőségének biztosítása a munkavállalók és vezetők részére.

…hogy az ISO 45001 munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer elemi része a munkavállalók és képviselőik bevonása. A velük folytatott rendszeres konzultáció, az intézkedések és várható fejlesztések, változások kommunikációja, ami jelentősen hozzájárul a képzett munkaerő megtartásához, bővítéséhez.

AJÁNLATKÉRÉS

Amennyiben szolgáltatásaink felkeltették érdeklődését, kérjen személyre szabott ajánlatot! Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezettséget nem vállal, adatait bizalmasan kezeljük harmadik félnek nem adjuk ki.