MUNKAHELYI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ KÉPZÉS

A Munkavédelmi törvény 46. §-a alapján:

„A munkahelyen – jellegének, elhelyezkedésének, a veszélyforrásoknak, a munkavállalók létszámának, a munkavégzésből és a munkakörnyezetből származó hatások és egészségkárosító kóroki tényezők figyelembevételének, valamint a munka szervezésének megfelelően – biztosítani kell a munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi, személyi és szervezési feltételeit.”

Átalában a szakemberek ajánlása szerint műszakonként minimum két fő elsősegélynyújtó személy jelenlétét szükséges biztosítani, de természetesen ennél többre lehet szükség a fentebb leírtak alapján. Így szabadság, betegség, egyéb távollét esetén is biztosított az elsősegélynyújtás, amennyiben szükséges.

Nemcsak a törvényi megfelelésről van szó azonban. Az elsősegélynyújtó ismeretek életet menthetnek, ezért érdemes minél több Munkavállaló számára biztosítani a részvételt a képzésen, hogy minél nagyobb százalékuk megszerezze ezt az értékes tudást. A szükséges ismeretek birtokában képesek lesznek életet menteni, segítséget tudnak nyújtani sérülés vagy rosszullét esetén.

Biztosítjuk a képzéshez szükséges tananyagokat, továbbá a Résztvevők a képzés ideje alatt elsajátíthatják a gyakorlati ismereteket is. A képzést sikeresen teljesítők megkapják a munkahelyi elsősegélynyújtó igazolást.

Fontos kiemelni, hogy a Munkahelyi Elsősegélynyújtó Képzés nem ugyanaz, mint a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elsősegélynyújtó tanfolyam, hiszen ott a vizsga témája csak a közúti elsősegélynyújtás leszűkített területe.

A Hatóság állásfoglalása ezzel kapcsolatban:

„Az egészségügyi vizsga csak a vezetői engedély kiadásának feltétele, önmagában nem jelent elsősegélynyújtó képzettséget. A vizsga témája a közúti elsősegélynyújtás leszűkített területe. A vezetői engedélyhez szükséges elsősegélynyújtó ismereteket csoportosan és igen kevés óraszámban sajátítják el a leendő járművezetők. A 27/1995. (VII. 25.) NM rendelet a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásról közreműködési kötelezettséget ír elő a szolgálatnak a munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi, személyi és szervezeti feltételeinek kialakításában, az elsősegélynyújtók szakmai felkészítésében. Összességében megállapítható, hogy a munkahelyi elsősegély-nyújtási ismeretekkel azonosnak nem fogadható el a közúti elsősegélynyújtás jogosítványhoz szükséges ismerete, ezért a gépjármű vezetői engedély birtokosa nem kiképzett munkahelyi elsősegélynyújtó.

Amit a képzésről tudni kell:

• Jogszabálynak megfelelő

• Gyakorlatorientált

• Tényleges tudást adó

• Tapasztalt oktató

Létszám: csoportos oktatás (minimum 4 fő – maximum 12 fő)

Képzés díja: 90.000 Ft / alkalom (létszámtól függ, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat egyedi ajánlatkérés miatt). A képzési díj magában foglalja az oktató díjazását, az eszközök használatát, felnőttképzési rendszerbe történő lejelentést.

Képzés ideje: 8 óra ( van lehetőség ismétlő oktatásra)

Helyszín: előre egyezetetett helyszínen vagy a megbízó cég által biztosított telephelyen.

Kihelyezett oktatásra is van lehetőség, egyedi ajánlatért keresse Ügyfélszolgálatunkat!

Tematika:

Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam, 8 óra elméleti és gyakorlati oktatással.

1. Elsősegélynyújtással kapcsolatos általános ismeretek

2. Sebek, vérzések, sebellátás

3. Törések és ficamok

4. Beszorulásos sérülések

5. Tömeges sérülések, katasztrófa helyzet

6. Rosszullétek

7. Gyakorlati szemléltetés

8. Felmerülő kérdések, válaszadás

9. A tanfolyam zárásaként feladatlap és teszt kitöltése a megszerzett elsősegélynyújtó ismeretekről.

Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:

Tel: +36 30 962 4792, +36 30 218 8861
E-mail: kepzes@alemonae.com

Ajánlatkérés

Kérjen képzésünkre egyedi ajánlatot!