A due diligence egy angol nyelvű kifejezés, eredeti jelentésében kb. “kellő gondosság”-nak lehetne fordítani. Az HSE due diligence része kell legyen a cégátvilágításnak, amelynek során a befektetők megbízott szakemberei beletekintenek a cég könyvelésébe, a szerződéseibe, az engedélyeibe, a nyilvántartásaiba, alaposan megvizsgálják az alkalmazott technológiát és külön gondossággal megvizsgálják a környezetvédelmi és szociális hátteret (HSE), fenntarthatósági szempontokkal ötvözve.

Az HSE due diligence-re azért van szükség, hogy a befektető meggyőződjön a projektgazdától kapott információ valóságtartalmáról, befektető szempontjainak érvényesüléséről. Egészen a due diligence-ig ugyanis a befektető kevés kivételtől eltekintve a projektgazdától kap információkat. A projektgazdát pedig talán legjobban a gyümölcsárushoz hasonlíthatjuk, aki a piacon a standjánál gyönyörűen kifényesíti a legelöl lévő almákat, a kicsit csúnyábbakat meg hátrébb rakja, a fonnyadt oldalával lefelé. Sajnos igy képes egy-egy figyelmen kívül hagyott komolyabb HSE szempont megromlasztani az egész kecsegtető üzletet, de az Alemonával még időben eltávolíthatjuk a romlott gyümölcsöt a kupacból.

AJÁNLATKÉRÉS

Amennyiben szolgáltatásaink felkeltették érdeklődését, kérjen személyre szabott ajánlatot! Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezettséget nem vállal, adatait bizalmasan kezeljük harmadik félnek nem adjuk ki.