Beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha az Ön vállalata HSE nem-megfelelőségek mellet végzi tevékenységét. A jogszabályi előírások be nem tartása súlyos büntetést vonhat maga után (nem beszélve a büntetőjogi felelősségre vonás következményeiről) és negatív képet festhet szervezetéről, amely hírnév romlást, ezáltal pénzügyi veszteséget eredményez.

A jogszabály megfelelőségi auditok segítik a vállalatokat működésük törvényességének biztosításában, ezzel megszüntetik, illetve jelentősen csökkentik a nem megfelelőségből eredő büntetéseket és kockázatokat. Emellett, az Alemona HSE megfelelőségi audit program segít csökkenteni a munkavállalókat és a környezetet érő kockázatokat és a balesetek, váratlan események bekövetkezésének valószínűségét.

A jogszabályi előírásoknak mindenben megfelelő működés a HSE szakemberek felelőssége. Az adott terület nem-megfelelőségének azonosítása után a menedzsment

  1. tisztában lesz az eltérésekkel,
  2. tisztán látja a lehetséges következményeket, a várható büntetési tételek mértékét,
  3. az azonosított nem-megfelelőségekre célzott javító intézkedéseket foganatosít.

Az Alemona HSE megfelelőségi audit program 3 pontban eltér a versenytársak által ajánlottaktól:

  1. Az Alemona csapat nem pusztán feltárja a problémát és az ügyfélre bízza annak megoldását, hanem személyes interjúk készítésével és a folyamatok nyomon követésével feltárja a gyökér-okokat is.
  2. Az Alemona csapat napi szinten ellenőrzi a jogszabályok változását.
  3. Minden Alemona audit csapat legalább egy olyan felkészültségű auditort tartalmaz, aki aktív döntéshozó más szervezeteknél, nem csupán tanácsadó, így minden esetben biztosítható az operatív és megvalósítható gondolkodásmód, vagyis garantált a hozzáadott érték.
  1. Lépés: Dokumentáció ellenőrzés

HSE Jogi Regiszter készítés – teljes átvilágítás

A végrehajtott intézkedések alkalmazhatóságának és igazolhatóságának ellenőrzése.  Az összes írásos dokumentáció, engedély, feljegyzés stb. áttekintése (lásd 2. pont), belső és jogszabályi előírások megfelelőségének vizsgálata.

  1. Lépés: Helyszíni szemle

Jogilag releváns területek azonosítása a környezeti kockázatok szempontjából.

A területek funkció szerinti azonosítása, a nem biztonságos munkamódszerek felkutatása.

HSE nyomon követés a biztonságos működés érdekében.

Munkavállalói interjúk a munkaterületekre vonatkozóan, az előírt technológiai utasítások betartásának vizsgálata.

Helyszíni szemlék megtartása, fényképes bizonyítékok készítése a hatékony és a nem-hatékony eljárások és tevékenységek azonosítására.

  1. Lépés: Riportkészítés

Részletes jelentés készítése a nem-megfelelőségekről és korrekciós, vagy megelőző jellegű ajánlások összegyűjtése a munkavédelmi színvonal emelése és a hasonló jövőbeni hiányosságok elkerülése céljából.

Ideális esetben a jelentés magában foglalja a szükséges terv/eljárás módosításokat, munkaeszközöket, felelős személyeket, ajánlott ütemezést és a költségeket.

Minden nem-megfelelőség igazolására szolgáló iratot és fényképet csatolmányként dokumentálunk.

AJÁNLATKÉRÉS

Amennyiben szolgáltatásaink felkeltették érdeklődését, kérjen személyre szabott ajánlatot! Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezettséget nem vállal, adatait bizalmasan kezeljük harmadik félnek nem adjuk ki.