MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS KÉPZÉS

ONLINE OKTATÁS

OKJ SZÁM: OKJ 52 862 01
INTÉZMÉNYÜNK FELNŐTTKÉPZÉSI ENGEDÉLYSZÁMA: E-001748/2018

OKJ KÉPZÉS
A becsatlakozási lehetőségről érdeklődjön elérhetőségeinken!

A munkavédelmi szakmának olyan kiváló középfokú szakemberekre van szüksége, akik képesek megérteni az üzleti folyamatokat és érvényre juttatni azok biztonsági vonatkozásait. Munkavédelmi szakemberként közreműködnek az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés tárgyi, személyi és szervezési feltételeinek megteremtésében, többek között az új gépek, új technológiák biztonságos bevezetésében, az oktatási tematikák, kockázatértékelések elkészítésében.

Munkavédelemmel kapcsolatos jogi, munkabiztonsági és munkaegészségügyi ismereteik, kommunikációs és szociális kompetenciáik birtokában a nemzetgazdaság valamennyi ágazatában képesek a munkahelyi egészségmegőrzéssel kapcsolatos feladataik ellátásában a munkavédelemre fordított költségek optimalizálása mellett.

Online oktatás, az Intézmény a résztvevőket a képzés ideje alatt folyamatosan tájékoztatja ha változás történne.

Bővebb információt telefonon a  06-30-962-4792 / +36 30 416 6420 vagy emailen kepzes@alemonae.com kérhet.

A képzésünk után képes leszel arra, hogy szakmai munkáddal és velünk közösen csiszolt együttműködési képességeddel egy szervezeten belül

a szakmát érintő szabályozások, eljárásjogi, igazgatási ismeretanyagát és szellemét átültesd a gyakorlatba, integráld az adott szervezet életébe;

segítsd a munkahelyi vezetőket a biztonsággal kapcsolatos mulasztások és szabálytalanságok hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerülésében;

a foglalkozás egészségügyi szolgálattal együttműködve, a munkavédelmi kockázatértékelés elkészítésének formáit, módszereit és napi gyakorlatát ismerve dolgozz a balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzésén;

Közvetítsd a munkáltatók és a munkavállalók felé a munkahelyi egészségmegőrzés kultúráját.

“Miért pont tőletek kell ezt megtanulnom?”

Mert képzési programunkhoz olyan szakemberek csatlakoztak oktatóként, akiknek tudása munkaszervezeti formák, biztonsági eszközök, technológiák, egyéni védőeszközök terén hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő.

Mert kihasználjuk a jogszabályokban rejlő maximális lehetőségeket és az online oktatás számos előnyét, hogy korszerű és a jelenlegi helyzetben is elérhető, interaktív oktatásban részesülhess az ország bármely pontján.

Mi annyira biztosak vagyunk magunkban és benned, hogy 100% pénz visszafizetési garanciát adunk – ha nem azt kapod, amit vártál, jelezd a képzés első 30 napján belül bármikor és kérdés nélkül visszaadjuk a pénzed.

„Nekem csak a bizonyítvány kell!”

Ha nem akarsz fejlődni, csak papírra vágysz, javasoljuk gondold át újra, vajon tényleg a munkavédelem útját választod, mert belső meggyőződés nélkül gyötrelmes lesz az utad és a körülötted lévőké egyaránt.

A PROGRAMBA VALÓ BEKAPCSOLÓDÁS FELTÉTELEI:

Érettségi, egészségügyi alkalmassági

Időtartama: 240 tanóra
Elmélet: 168 tanóra
Gyakorlat: 72 tanóra
Módja: Önálló felkészüléssel kombinált csoportos képzés

KÖVETELMÉNYMODULJAI:

11253-12 Munkavédelmi menedzsment
11254-12 Munkavédelmi kockázatértékelés
11255-12 A munkavégzés biztonsága

TANANYAGEGYSÉGEK:

 • Munkavédelemmel kapcsolatos jogi, eljárásjogi, igazgatási alapismeretek
 • Munkavédelemmel kapcsolatos jogszabályokból adódó munkáltatói feladatok
 • Munkavédelmi kockázatértékelés elméleti alapvetései, a kockázatértékelés szempontrendszere
 • Munkavédelmi kockázatértékelés elkészítésének formái, módszerei és napi gyakorlata
 • Az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkahely létesítésével és használatával kapcsolatos feladatok
 • A munkaeszközök, munkafolyamatok és egyéni védőeszközök egészséget nem veszélyeztető, biztonságos alkalmazásával kapcsolatos feladatok
 • Anyagmozgatás, rakodás, szállítás, tárolás és raktározás munkavédelmi követelményeinek biztosításával kapcsolatos feladatok

VISSZAIGAZOLÁS

A tanfolyam indítása előtt 7 munkanappal a megrendelő cég, illetve – egyéni jelentkezés esetén – a hallgató a jelentkezési lapon megadott címen értesítést kap. A visszaigazolásban tájékoztatást adunk a tanfolyam pontos kezdési időpontjáról, időbeosztásáról, helyszínéről és megküldjük a részvételi díjról szóló számlát. Munkatársaink a képzés pontos elindítását csak a megfelelő csoportlétszám esetében tudják teljesíteni!

KÉPZÉS ENGEDÉLYSZÁMA: E-001748/2018/A001

A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: írásbeli, szóbeli, gyakorlat A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: modulzáró vizsga eredményes letétele

Az előadások és konzultációk heti egy alkalommal, péntekenként kerülnek megtartásra 8:00 tól 15:30-ig.

Kontakt Képzés helyszíne: TERC Irodaház (1149 Budapest, Pillangó park 9.)

Tel: 06-30-962-4792
E-mail: kepzes@alemonae.com

JELENTKEZÉSI LAP BESZEREZHETŐ

 • Személyesen vagy levélben az ügyfélszolgálaton (2120 Dunakeszi, Folyam utca 18/A) előtte telefonos egyeztetés szükséges!
 • Telefonon: +36 30 962 47 92
  +36 30 416 6420
 • E-mail: kepzes@alemonae.com

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Hétfő : 8.00 – 14.00
Kedd zárva
Szerda 8.00 – 14.00
Csütörtök 8.00- 14.00
Péntek : zárva
Szombat :zárva
Vasárnap : zárva

A kitöltött Jelentkezési lapot aláírva ügyfélszolgálatunkra személyesen vagy emailben kell eljuttatni. A Jelentkezési laphoz az előképzettséget igazoló bizonyítványok eredeti példányát kérjük bemutatni vagy másolatát mellékelni.

ÁLLAMILAG ELISMERT
SZAKKÉPESÍTÉS

RÉSZLETFIZETÉSI
LEHETŐSÉG!

Szeretnék gratulálni ahhoz, hogy milyen jó előadókat alkalmaztok! Minden előadás idáig nagyon érthető volt, a tanárok próbálják – bármilyen száraz is a tananyag – érdekesen előadni. Színes, nem unalmas előadások, van hogy némi humorral fűszerezve!

Ildikó

Mégegyszer szeretném megköszönni minden segítségedet, hogy sikeresen le tudtam vizsgázni! Csak pozitív dolgok, érzéseim vannak veletek kapcsolatban! Nagyon profin csináljátok a képzést, az iskolát. Minden oktatóról csak pozitívan tudok nyilatkozni. Amikor azt gondoltam, hogy ja de száraz ez a tananyag, akkor csalódtam a legkellemesebben, mert az oktató olyan jól adta át a tananyagot, hogy élvezet volt hallgatni, s meg is értettem. Tényleg csak pozitív tapasztalatokat tudok mondani, s nyugodt szívvel tudlak benneteket ajánlani másoknak! 🙂

Zoli

„Egyben mi is köszönjük Nektek a sok kedvességet, segítséget, támogatást 😊
Örülök h itt tanulhattam és fantasztikusan jó embereket ismerhettem meg!”

Szilvi

„Szeretném megköszönni, az általatok nyújtott magas színvonalú képzést, támogatást és segítséget. Azzal a céllal vágtam bele a tanfolyamba, hogy új szemlélettel folytathassam a munkámat (munkahelyi elsősegély és ergonómiai tanácsadás- felmérés), a tudás hajtott. Aztán azon kaptam magam, hogy minden pénteket gyermeki kíváncsisággal vártam, miről lesz szó, ki fogja tartani. Amikor megkaptuk a tételsort elképedve olvasgattam, mintha minden kínai nyelven íródott volna. De a végére szépen összeállt és érthető lett. A fizika tanárom mondata jutott eszembe: tessék gondolkodni! Már menet közben tanultakat beépítettem a munkámba és rendkívül hasznosnak bizonyult. Sokkal közelebb kerültem a dolgozókhoz, sokkal jobban megértették az oktatásomon hallottakat.

Ezalatt a pár hónap alatt nem csak kollégák lettünk, hanem néhány barátság is szövődött néhány csoporttársammal.”

Katalin

Megkaptam mindent ami segített a képzés ideje alatt és akár a képzés idején kívül is! Ajánlom másoknak is, mert nagyon pörgős és mindenre kiterjedő képzésben volt részem

Bertalan

Mindenképpen ajánlanám, mert mind szakmailag, mind emberileg korrekt, rugalmas képzési lehetőséget biztosít.

Csaba

Az igyekvés amit nagyon nagyra értékeltem, olyan ártatlanul szívvel lélekkel volt az egész előadva, aminek jó volt részese lenni és örömmel mentem be minden órára. Több szakember is lenyűgözött, hogy milyen átéléssel és felkészültséggel, szakma szeretetével adja át (betekintést biztosít) a megszerzett tapasztalatait, élményeit.

Roland

Tetszett, hogy teljesen más szemszögből közelítették meg és adták le a tananyagot a tanárok, ami más helyen csak egy száraz maszlag lett volna, amit másnapra el is felejt az ember. Minden oktatóból sugárzott az elhivatottság ami a hallgatók számára szerintem eléggé ösztönző.

Eszter

Mindenképpen ajánlanám másoknak, az oktatási mód és az elhivatott szemlélet miatt, ami minden oktatóban jelen volt.

Zoltán

Szívesen ajánlanám a tanfolyamot azok számára, akik alkalmasak az önálló tanulásra és nyitottak az újdonságokra, mind tudásban, mind szemléletben.

János

Minden tekintetben optimális a tanfolyam helyszíne, könnyen megközelíthető, korszerű előadó terem,  jó parkolási lehetőség, családias hangulat, jegyzetek és tapasztalatok a munkavédelmet aktívan művelő előadóktól.

Judit

Munkavédelmi szakember – keresve sem találni?

A fejlett technológiákkal, újabb és újabb berendezésekkel, modern minőségirányítási rendszerekkel dolgozó nagyvállalatok – a korszerű ismeretekkel, nyelvtudással rendelkező mérnökök mellett – egyre gyakrabban keresnek szakembereket a munkahelyi egészség, biztonság-, és környezetvédelem (EHS) feladatainak megtervezésére, ellátására, irányítására. Épp arra a területre, amelyre számtalan oktatási intézmény kínál közép és felsőfokú képzéseket. A hallgatók pedig beiratkoznak és sokan végeznek is. Akkor hol itt a hiba?

Már-már közhelynek számít, hogy hozzáértő burkolót, gáz-, víz-, villanyszerelőt, kőművest, nagyon nehéz találni, kellő elszántsággal is leginkább csak egy várólistára kerülünk fel. Aki azonban a munkahelyi egészség, biztonság területén akár csak kis kapcsolati hálóval is rendelkezik, vagy csupán figyelemmel kíséri e szakterület viszonyait, „mozgásait”, az egyre gyakrabban fut bele közösségi oldalakon, szakmai kommunikációs fórumokon olyan bejegyzésekbe, kérdésekbe, amelyekben munkavédelmi szakmérnököt, EHS szakembert, üzembővítésekhez, beruházásokhoz munkavédelmi koordinátort vagy szakterületi projektvezetőt keresnek. Jó munkavédelmi szakembert pedig, nem találnak könnyen. Miközben – szemben a cikk elején említett szakiparosokkal – a munkavédelmi szakemberképzésből évek óta érkeznek a munkaerőpiacra a mérnökök, technikusok. Több egyetem, képző központ hirdet és indít ilyen kurzusokat, amelyek műszaki, egészségügyi előképzettséggel elkezdhetők. Ráadásul, egy olyan szakmáról van szó, ami egyszerre képes elhivatottságot, változatos feladatokat, emberi interakciókat és jó érzéssel követhető célokat adni, miközben igencsak piacképes jövedelemszintet is biztosít, nem csak a nagyon befutott guruknak.

Felszínes képzések, valós veszélyek

Az egyszerre jelenlévő – számosságában talán elegendő – képzési kimenet és a megfelelő szakembereket egyre csak kereső vállalkozások együttes létezése egy olyan patthelyzet, amelynek feloldásában sok vállalkozás, szolgáltató és szakember érdekelt. A munkájukra pedig égető szükség van, hiszen a hazai munkahelyek biztonságán – a baleseti számok alapján – bőven volna mit javítani. Számos alkalommal hangzottak el kritikus vélemények a munkavédelmi képzés több formájával, szintjével kapcsolatban. Egy 2015-ben rendezett konferencián (Fórum a munkavédelemért, Budapest, 2015. március 27.) szinte általános tapasztalatként említették meg, hogy a munkavédelmi szakképzésben az óraszámok súlyozása sok esetben nem igazodik a gyakorlati igényekhez, a tananyag „elméleti frázisokból” áll, nélkülözve az életszerű, praktikus megközelítést, ami nem független attól, hogy sokszor az előadók sem kellően felkészültek, sőt van, hogy képzetlenek. Ez törvényszerű következménye lehet a képzések kereteinek, hiszen bármelyik akkreditált szervezet folytathat ilyet, „beszállva” egy minőség rovására űzött negatív árversenybe.

Csak rendszerbe illesztve működik

Hallgatói visszajelzések is megerősítik, hogy a részletesebb, alkalmazható tudás megszerzéséhez túl gyorsak, sematikusak a tanfolyamok, 1-2 oktatóra bízzák az összes tantárgy oktatását.
A munkavédelmi szakemberképzés fontosságára kitér a 2016-2022-es időszakra vonatkozó Munkavédelem nemzeti politikája is. Igaz, – optimista megközelítéssel – egy megfelelő alapokkal rendelkező szakembergárda létezéséből indul ki, és a már végzett munkavédelmi szakemberek kötelező rendszeres továbbképzését szorgalmazza csupán oly módon, hogy a továbbképzésen való eredményes részvétel feltétele legyen a foglalkozás folytatásának. Hasonlóan lesújtó kép rajzolódott ki egy, a motivációra, a szakirány választására vonatkozó rögtönzött „minikutatás” eredményeként is. Géczi Rudolf vállalati munka- és környezetvédelmi szakember, az Alemona Hungary Kft. vezető tanácsadója jellemzően 30 év feletti hallgatók körében végzett rögtönzött felmérése azt
a megdöbbentő eredményt hozta, hogy jelentős részük csupán azért van ott, mert „küldték” őket. Ez sajnos egy régi, „átkos” beidegződés túlélését mutatja, vagyis a megfelelni akaró, esetleg még útkereső kollégákból próbálnak „munkavédelmist” faragni. Géczi Rudolf szerint e megközelítés már eleve magában hordozza a kontraszelekció lehetőségét. Nyilván, többségük nem érzi a szakma vonzerejét, nem alakul ki bennük valódi hivatástudat. A kisebbséget viszont, akik elkötelezetten foglalkoznak a munkahelyek biztonságával, akik képzik magukat, hamar kudarcélmények érik, mivel sokszor lehetetlennek érzik összeegyeztetni a munkavédelmi elvárásokat az adott üzletmenet kihívásaival és túl gyakran kell szemlesütve nézniük, ahogyan döntéseket hoznak a fejük felett. A szakmai kommunikációt is tanító szakember szerint mindez a vállalatokon belül az EHS terület (munkahelyi egészség, biztonság-, és környezetvédelem) ellehetetlenüléséhez, majd a munkahelyi eredetű balesetek, megbetegedések számának növekedéséhez vezet. Megoldás pedig volna. Először is, szakítani kell a jogszabályok „szajkózásának”, illetve azok sablonos számonkérésének gyakorlatával. Nem vitatom, hogy a szabályok ismerete alapvető fontosságú – hangsúlyozza Géczi – de a munkavédelem vállalati optimumát a szervezet vezetőjének elkötelezettsége, egy erős vállalatirányítási rendszer, egy hiteles, jól képzett munkavédelmi vezető együttműködése tudja csak megtalálni, megőrizni. A munkavédelmi szakembernek meg kell ismernie a szervezet minden egyes területét és folyamatát, ami csak a vállalati “vérkeringésbe” kapcsolva lehetséges.

Generációváltás a munkavédelemben

A felkészültség, az innovatív, rendszerszemléletű gondolkodás fontossága létkérdés, a munkahelyi egészség, biztonság-, és környezetvédelem szakemberei és eszközrendszere – ágazattól függetlenül -kénytelenek lépést tartani az alapanyagok, a technológiák és az informatikai, termelésirányítási rendszerek fejlődésével.

E követelményeknek azonban csak egy olyan „új generációs” munkavédelmi szakembertől várhatók el, akik már a képzés idején szereztek korszerű gyakorlati tapasztalatokat és nem az első megbízásuk idején szembesülnek, mondjuk egy nagyvállalat belső működési sajátosságaival. Géczi Rudolfot és az Alemona szakmai közösség munkatársait is e felimerés vezette egy olyan képzési rendszer kialakításához, ahol a versenyképes tudás mellett adott a multinacionális vállalati környezetben megszerezhető gyakorlat, megismerhetők a legújabb – akár külföldi – vívmányok, szakmai újdonságok és úgy alakították ki a tananyagegységekre osztott képzés rendszert, hogy minél több gyakorló szakembert, sőt szakmai kiválóságot tudjanak bevonni a képzésbe. Ha felidézzük a munkavédelmi szakembert kereső vállalkozások nehézségeit, talán ez – vagyis a munkavédelmi technikusi oktatás módszertani és tartalmi megújítása – egy lépéssel közelebb vihet a valós érdeklődéssel érkező hallgatók tanulás és karrierterveinek megvalósulásához és a munkavédelmi szakembergárda lassú megújulásához. Az egyre korszerűbb technológiákkal dolgozó gyártó-, feldolgozó-és szolgáltató szektor várja őket.

Forrás: hrportal.hu