TŰZVÉDELMI FŐELŐADÓ KÉPZÉS


ONLINE OKTATÁS

150 000Ft helyett

135 000Ft

Új Programkövetelmény alapján induló szakmai képzés, azonosító száma: 10324018
Intézményünk Felnőttképző nyilvántartási száma: E/2020/000371

Kedvezményes áron való becsatlakozási lehetőség 2022.12.13-ig!
(Aktuális képzéseinkbe való becsatlakozási lehetőségről érdeklődjön elérhetőségeinken!)

Online képzés, 2 alkalom kontaktórás nap és a vizsganapokon is személyesen kell megjelenni.

Az OKJ Tűzvédelmi előadó képzés megszűnésével az új rendszerben is folytatjuk Tűzvédelmi előadó képzésünket, azonban szeretnénk tovább lépni és Tűzvédelmi főelőadó képzéseket indítani.

Oktatási napok Oktatási időpont Időtartam Díj Előleg Részletfizetés
kedd 8:00 – 15:30 4,5 hónap 135.000 Ft 50.000 Ft 1x 50.000 Ft1x 35.000 Ft

A PROGRAMBA VALÓ BEKAPCSOLÓDÁS FELTÉTELEI

 • Érettségi végzettség SZÜKSÉGES

 • Szakmai előképzettség SZÜKSÉGES
  (OKJ 53 861 10 Tűzvédelmi előadó szakképesítés, vagy 10324017 Tűzvédelmi előadó szakmai képzés)
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges
 • Egészségügyi alkalmassági NEM szükséges

Időtartama: 180 tanóra
KEOR besorolás: 1032

Képzés szerkezete:

Elmélet: 70%
Gyakorlat: 30 %
Módja: Önálló felkészüléssel kombinált csoportos képzés

Képzési költség: 150 000 Ft 135 000Ft / fő ( a vizsgadíjat nem tartalmazza )
Vizsgadíj: Feltöltés alatt

A képzési hitelt 2021. május 31-től már a szak- és felnőttképzésben is igénybe lehet venni!
Egyszerűen, gyorsan, online lehet intézni!

Amit a Képzési Hitelről tudnod kell:

 • Felnőttképzésben maximum 500 000 Ft igényelhető
 • Szakképzésnél a felső limit a képzési díj összege
 • A képzésednek minimum három hónapig kell tartania
 • A képzési díj legalább 20%-át önerőként kell teljesítened a szakképző vagy felnőttképző felé
 • A kért összeget két részletben (felnőttképzésben a tanfolyam kezdetén és félidőben, szakképzésben tanulmányi félévenként) utaljuk az oktatási intézményednek
 • A képzés kezdő napján vagy azt követően bármikor igényelheted
 • A kamat 0%, rejtett költségek nélkül

A képzési költségekre igényelhető megújult Képzési Hitel jellemzőiről és az igénylési feltételek változásáról minden lényeges információ megtalálható:

Érdeklődöm a Képzési Hitel2-ről – Diákhitel (diakhitel.hu)

A korábbi szabad felhasználású Képzési Hitel1 esetében jogszabályi rendelkezés alapján* 2021. december 20-a után új szerződés nem köthető. A korábbi Képzési Hitel2 kötött felhasználású hitel megváltozott feltételekkel ezentúl Képzési Hitel néven igényelhető.)

*1/2012. (I. 20.) Korm.rendelet

A képzési költéségek ütemezésében nyitottak vagyunk egyéni megoldásokra, kamatmentesen.
Egyösszegű tandíj befizetése esetén 5% kedvezményt adunk, így a képzés díja 128.250 Ft lesz!

Az előadások és konzultációk heti egy alkalommal, keddenként reggel 8-tól 15.30 -ig kerülnek megtartásra.

Kontakt képzés helyszíne: Terc Irodaház, 1149 Budapest, Pillangó Park 9

Tel: 06-30-962-4792, +36 30 416 6420
E-mail: kepzes@alemonae.com

A képesítő vizsga vizsgatevékenységei: írásbeli és projektfeladat (komplex tűzvédelmi főelőadói vizsgadolgozat szóbeli védéssel)

Jelentkezés

A kitöltött Jelentkezési lapot aláírva személyesen vagy emailben kell eljuttatni hozzánk. Ezt követően feldolgozzuk a beékezett jelentkezést és felvesszük a kapcsolatot a jelentkezővel.

SIKERES jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése/elküldése és a képzési díj / vagy részletfizetés esetén az első részlet megfizetése!

Visszaigazolás

A tanfolyam indítása előtt a megrendelő cég, illetve – egyéni jelentkezés esetén – a hallgató a jelentkezési lapon megadott címen értesítést kap. A visszaigazolásban tájékoztatást adunk a tanfolyam pontos kezdési időpontjáról, időbeosztásáról, helyszínéről és megküldjük a részvételi díjról szóló számlát.

KÉPZÉSRŐL

A képesítési követelményt előíró jogszabály: a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél, az önkormányzati és létesítményi tűzoltóságoknál, az önkéntes tűzoltó egyesületeknél, valamint az ez irányú szakágazatokban foglalkoztatottak szakmai képesítési követelményeiről és szakmai képzéseiről szóló 9/2015. (III.25.) BM rendelet

A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető, szakképesítéshez szükséges kompetenciákkal szakmajegyzékben szereplő szakma körébe vonható munkaterület, tevékenység vagy munkakör magasabb szinten gyakorolható, vagy a szakmai képzés szakmajegyzékben szereplő szakma képzési és kimeneti követelményeiben meg nem határozott speciális szakmai ismeretek és szakmai készségek megszerzésére irányul.

A TŰZVÉDELMI FŐELŐADÓ SZAKKÉPESÍTÉSSEL ELLÁTHATÓ LEGJELLEMZŐBB MUNKATERÜLET, TEVÉKENYSÉG VAGY MUNKAKÖR LEÍRÁSA

A tűzvédelmi főelőadó foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban vagy szolgáltatóként végzi a jogszabályban meghatározott, legmagasabb tűzvédelmi kockázati szintű gazdálkodó szervek, létesítmények tűzvédelmi igazgatását. Feladatai körében szakmailag előkészíti és támogatja a tűzvédelemmel kapcsolatos, akár fejlesztésre irányuló vezetői döntéseket, intézkedéseket, szervezi és irányítja a tűzvédelmi szervezetben résztvevők tevékenységét, közreműködik a létesítményi tűzoltóságok megszervezésében, hatékony üzemeltetésében. Munkáját részben önállóan, részben vezetőtársaival, beosztottjaival, valamint a hatóságokkal és a szolgáltatókkal együttműködve látja el. Intézkedik a gazdálkodó szervezet, létesítmény tűzvédelmi helyzetének rendezése, szabályozása, tűzvédelmi dokumentumainak elkészítése és helyes kezelése, a tűzvédelmi oktatással és szakvizsgával kapcsolatos feladatok ellátása, a létesítmény hatósági ellenőrzése, a tűzvédelmi jogi és szakmai szabályok betartatása, valamint a hiányosságok megszüntetése érdekében. Tűz esetén intézkedik a gazdálkodó szervezet tűzjelzéssel, tűzoltással, mentéssel, valamint a tűzvizsgálattal kapcsolatos kötelezettségeinek, feladatainak jog- és szakszerű teljesítése érdekében.

A TŰZVÉDELMI FŐELŐADÓ SZAKKÉPESÍTÉS TÁRSADALMI-GAZDASÁGI HASZNOSÍTHATÓSÁGÁNAK BEMUTATÁSA (MUNKAERŐ-PIACI RELEVANCIÁJA):

A tűzvédelmi szakmai képesítési követelményekről szóló jogszabály a tűzvédelmi szempontból legveszélyesebb gazdálkodó szervezetek, létesítmények számára felsőszintű tűzvédelmi szakember foglalkoztatását vagy megbízását írja elő. A tűzvédelmi főelőadó jellemzően állami, önkormányzati szervek, nagyvállalatok, tőkeerős szervezetek megbecsült, vezetői szintű dolgozójaként, vagy magas szintű szolgáltatást nyújtó vállalkozóként jelentős szerepet tölt be az emberélet és az anyagi javak tűztől való megóvásában.

Tűzvédelmi főelőadó képzés után a képesítő vizsgára bocsátás feltételei:
A képesítő vizsgára bocsátás feltétele a tanúsítvány megszerzése. A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről a képző intézmény tanúsítványt állít ki, ezt követően akkreditált vizsgaközpontban vizsgázhat a résztvevő

KÉPZÉS ENGEDÉLYSZÁMA: E-001748/2018/A001

Rólunk mondták

Szeretnék gratulálni ahhoz, hogy milyen jó előadókat alkalmaztok! Minden előadás idáig nagyon érthető volt, a tanárok próbálják – bármilyen száraz is a tananyag – érdekesen előadni. Színes, nem unalmas előadások, van hogy némi humorral fűszerezve!

Ildikó

Mégegyszer szeretném megköszönni minden segítségedet, hogy sikeresen le tudtam vizsgázni! Csak pozitív dolgok, érzéseim vannak veletek kapcsolatban! Nagyon profin csináljátok a képzést, az iskolát. Minden oktatóról csak pozitívan tudok nyilatkozni. Amikor azt gondoltam, hogy ja de száraz ez a tananyag, akkor csalódtam a legkellemesebben, mert az oktató olyan jól adta át a tananyagot, hogy élvezet volt hallgatni, s meg is értettem. Tényleg csak pozitív tapasztalatokat tudok mondani, s nyugodt szívvel tudlak benneteket ajánlani másoknak! 🙂

Zoli

„Egyben mi is köszönjük Nektek a sok kedvességet, segítséget, támogatást 😊
Örülök h itt tanulhattam és fantasztikusan jó embereket ismerhettem meg!”

Szilvi

„Szeretném megköszönni, az általatok nyújtott magas színvonalú képzést, támogatást és segítséget. Azzal a céllal vágtam bele a tanfolyamba, hogy új szemlélettel folytathassam a munkámat (munkahelyi elsősegély és ergonómiai tanácsadás- felmérés), a tudás hajtott. Aztán azon kaptam magam, hogy minden pénteket gyermeki kíváncsisággal vártam, miről lesz szó, ki fogja tartani. Amikor megkaptuk a tételsort elképedve olvasgattam, mintha minden kínai nyelven íródott volna. De a végére szépen összeállt és érthető lett. A fizika tanárom mondata jutott eszembe: tessék gondolkodni! Már menet közben tanultakat beépítettem a munkámba és rendkívül hasznosnak bizonyult. Sokkal közelebb kerültem a dolgozókhoz, sokkal jobban megértették az oktatásomon hallottakat.

Ezalatt a pár hónap alatt nem csak kollégák lettünk, hanem néhány barátság is szövődött néhány csoporttársammal.”

Katalin

Megkaptam mindent ami segített a képzés ideje alatt és akár a képzés idején kívül is! Ajánlom másoknak is, mert nagyon pörgős és mindenre kiterjedő képzésben volt részem

Bertalan

Mindenképpen ajánlanám, mert mind szakmailag, mind emberileg korrekt, rugalmas képzési lehetőséget biztosít.

Csaba

Az igyekvés amit nagyon nagyra értékeltem, olyan ártatlanul szívvel lélekkel volt az egész előadva, aminek jó volt részese lenni és örömmel mentem be minden órára. Több szakember is lenyűgözött, hogy milyen átéléssel és felkészültséggel, szakma szeretetével adja át (betekintést biztosít) a megszerzett tapasztalatait, élményeit.

Roland

Tetszett, hogy teljesen más szemszögből közelítették meg és adták le a tananyagot a tanárok, ami más helyen csak egy száraz maszlag lett volna, amit másnapra el is felejt az ember. Minden oktatóból sugárzott az elhivatottság ami a hallgatók számára szerintem eléggé ösztönző.

Eszter

Mindenképpen ajánlanám másoknak, az oktatási mód és az elhivatott szemlélet miatt, ami minden oktatóban jelen volt.

Zoltán

Szívesen ajánlanám a tanfolyamot azok számára, akik alkalmasak az önálló tanulásra és nyitottak az újdonságokra, mind tudásban, mind szemléletben.

János

Minden tekintetben optimális a tanfolyam helyszíne, könnyen megközelíthető, korszerű előadó terem,  jó parkolási lehetőség, családias hangulat, jegyzetek és tapasztalatok a munkavédelmet aktívan művelő előadóktól.

Judit
 1. Hogyan tudok jelentkezni?

Többféleképpen lehet jelentkezni

 • Legegyszerűbben a jelentkezési lap letöltésével és emailen történő megküldésével a képzés@alemonae.com címre
 • Személyesen ügyfélszolgálatunkon, előre egyeztetett időpontban
 1. Miért érdemes a mi képzésünkre jelentkezni?
 • Több éves tapaszlat a Tűzvédelmi oktatás területén, sikeres képzések, sikeres vizsgák és elégedett résztvevők
 • Kiváló oktatók
 • Online kontakt órás képzési lehetőség
 • Munka és Tűzvédelemmel foglakozó cég vagyunk, szolgáltatunk nagyobb magyarországi telephellyel rendelkező cégeknél, így tudásunk naprakész, melyet folyamatosan bővítünk és ezt a tudást adjuk tovább.
 1. Meddig lehet jelentkezni?
 • Jelentkezni egészen a képzések indulásáig lehet. Egyes képzéseknél még a tanfolyam indulása után is van lehetőség becsatlakozásra. Ez azonban megnehezítheti a képzési anyag elsajátítását, ezért javasoljuk, hogy a jelentkezését mielőbb adja le a kiválasztott tanfolyamra, illetve becsatlakozáskor érdeklődjön a felzárkózás lehetőségeiről.
 1. Mi szükséges a beiratkozáshoz?
 • Jelentkezési lap, kitöltve és aláírva (ezzel már regisztrál a résztvevő a képzésre)
 • személyi igazolvány másolat
 • lakcímkártya másolat
 • nem magyarországi állampolgárság esetén a magyarországi tartózkodást igazoló okirat másolata
 • a képzés megkezdéséhez szükséges bizonyítvány másolata (érettségi bizonyítvány)
 • foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított szakmai alkalmasságot igazoló dokumentum
 1. Kik tanítanak a képzésen?
 • Egyetemi, felsőfokú végzettséggel rendelkező, a saját szakmájukat aktívan gyakorló, valós tapasztalattal rendelkező szakemberek.
 1. Mennyit lehet hiányozni?
 • A képzéseink résztvevői felnőtt emberek, akik maguk osztják be az idejüket, és akik a képzésről saját felelősségükre hiányozhatnak. Tisztában vagyunk vele, hogy munka és család mellett tanulni kihívást jelenthet, és komoly elkötelezettséget kíván egy képzésen való résztvétel. Mégis nyomatékosan tanácsoljuk minden jelentkezőnknek, hogy tegyen meg mindent, hogy lehetőleg minden foglalkozáson vegyen részt és minden kiadott feladatot időben teljesítsen. Ez fontos ahhoz, hogy fel tudjuk a résztvevőket készíteni a sikeres szakképesítő vizsgára és a szakma önálló gyakorlásának a megkezdésére. Amennyiben a hiányzások mértéke meghaladja a 20 %-ot, úgy képzőként jogunk van ezt a tényt a képzési igazoláson feltüntetni.
 1. Hogyan fizethetem a tandíjat?
 • A jelentkezést követően küldjük a számlát, melyet a jelentkezési lapon bejelölteknek megfelelően küldünk el.

Ha a résztvevő egy összegbeni fizetést jelölt be, akkor 30 napos fizetési határidővel. Ha a résztvevő a részletfizetést jelölte be, akkor ennek megfelelően 3 részre bontva az összeget, küldjük ki a számlát.

 • A számlán szereplő számla sorszáma és a számlaszám megadásával tud a jelentkező utalást indítani.
 1. Milyen kedvezményeket lehet igénybe venni?
 • Ha több képzésünkön is részt vesz akkor az első alkalmat követően a következő képzések áraiból 10 % kedvezményre jogosult a résztvevő.
 • Kismama kedvezmény a képzés megkezdésekor GYED-en vagy GYES-en lévő kismamáknak 5 % kedvezményt adunk a tandíjból

A kedvezmények nem összevonhatóak egymással!